ДНК на бъдещето – 30 ли е новото 20? /видео/ - blagoevgrad.utre.bg

ДНК на бъдещето – 30 ли е новото 20? /видео/

18 април 2019, 10:33 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    ДНК

    Лекцията е от 18 часа

ДНК организира отворени лекции в най-големите университети в България

ДНК организира отворени лекции в най-големите университети в България.
Първата лекция „ДНК на бъдещето – 30 ли е новото 20?“ ще се проведе в Благоевград днес в аулата на ЮЗУ „Неофит Рилски“ от 18 часа.  Входът е свободен.
Събитието цели да представи гледните точки на демографския проблем у нас, младите хора да повишат информираността си за последиците от отлагането и защо е важно да планират своето семейство навреме. Инициативата ще събере на едно място видни общественици, известни лица и специалисти в областта на медицината и демографските въпроси, сред които са Андрей Арнаудов, д-р Милен Врабевски, доц.Георги Бърдаров, психолога Ани Владимирова, д-р Петра Семерджиева.
Събитията ще насърчават всички мъже и жени в детеродна възраст, които по различни причини все още отлагат, да помислят кога ще е най-подходящият момент за тях да имат деца.
Лекциите ще се проведат в още 6 града в страната до края на 2019 и са част от кампанията на ДНК – „Направи го сега“, която се осъществява с медийната подкрепа на bTV, woman.bg и вестник „Телеграф“.
"Направи го сега – ДНК на бъдещето" е информационна и социална кампания от ново поколение.
През 2019 и 2020 г. кампанията ще стимулира и насърчава да създадат живот двойките или семействата, които нямат репродуктивен или друг здравословен проблем, а се колебаят да имат първо или следващо дете. Така емблематичното за ДНК национално кръщене ще се проведе през есента на 2020 г. по желание на родителите за всички деца-участници в кампанията, заченати между 1 март и 31 декември 2019 г.
Ще има и допълнителен стимул. Тази година за първи път 20 семейства, записали се в кампанията, ще имат възможността да получат „ДНК пакет“ с най-важните принадлежности, необходими за детето през първите 12 месеца от живота му: дрехи, пелени, храна, козметика и др.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета