Кметът Камбитов получи сертификат за принос в съхраняването на българското ДНК - blagoevgrad.utre.bg

Кметът Камбитов получи сертификат за принос в съхраняването на българското ДНК

18 април 2019, 21:00 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Община Благоевград

Тази година за ин витро процедури са предвидени 200 000 лева.

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов получи сертификат за особен принос в съхраняването на българското ДНК. Отличителният знак бе връчен от телевизионния водещ Андрей Арнаудов, председател на Движението за национална кауза. Сертификатът е за отлично водената политика от кмета д-р Атанас Камбитов по отношение на подпомагането  на двойки с репродуктивни проблеми.
Благодарение на действащия фонд в Община Благоевград всяка година се отпускат финансови средства за инвитро процедури, като тази година в Бюджет 2019 са предвидени 200 000 лева.
Движението за национална кауза подкрепя всички дейности, с които общините, бизнесът и неправителствения сектор подпомагат преодоляването на отрицателния прираст.
„Направи го сега - ДНК“ е информационна и образователна кампания от ново поколение. Един от основните проблеми, свързан с раждаемостта, е късното решение за създаване на дете.
Кампанията разширява своя обхват и освен да насърчава двойки и семейства да създават деца, стимулират всички мъже и жени във фертилна възраст, които по различни причини все още отлагат, да помислят кога ще е най-подходящият момент за тях да направят тази крачка.
През 2018 година кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов бе награден и от Фондация „Искам бебе“ със статуетка  „Ангели на благодарността“. Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета