Започва третиране срещу кърлежи и комари в Благоевград - blagoevgrad.utre.bg

Започва третиране срещу кърлежи и комари в Благоевград

19 април 2019, 07:00 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Община Благоевград

Ще се извърши от 19 до 21 април

Община Благоевград започва дезакаризацията на зелените площи както в централната градска част, така и по кварталите в града. Обезпаразитяването се извършва ежегодно по предварително изготвен график три пъти в годината. Третирането със специални препарати, които не са опасни за здравето на хората, се прави в района на училища, социални домове, детски заведения и най-посещаваните тревни площи в града.
Целта е да се ограничи развитието на кърлежи и комари. Пръскането срещу паразити за предотвратяване на разпространението на инфекциозни заболявания ще се извършва от днес до неделя /21 април/, като при необходимост ще при необходимост дейностите може да продължат и в понеделник.
Пръскането ще се извършва в нощните и ранни часове на денонощието. Биоцидният препарат, с който ще се извърши третирането е „БАНДИТ 10 ЕВ“. Лаврицидната обработка срещу комари ще бъде „ДИМИЛИН 2 ТБ“ , имагоцидна обработка с "ЦИТРОЛ 10/4 УЛВ“.
На местата, които ще се пръска, ще бъдат поставени указателни табели, потвърждаващи третирането с точено фиксирани дата и час за обозначаване на карантинния срок. Уведомени са всички директори на учебни заведения, социални домове и детски градини.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета