Започва ученическият празник "За хляба наш…" - blagoevgrad.utre.bg

Започва ученическият празник "За хляба наш…"

19 април 2019, 14:00 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Община Благоевград

    Ще продължи и утре

Стартира от 16 часа на пл."Народни будители"

Поредно издание на Националния ученически празник "За хляба наш…" ще се проведе в Благоевград. Инициативата, превърнала се в любима на децата на Благоевград, ще стартира днес от 16.00 часа на площад "Народни будители" /между сградите на РИМ-Благоевград и бившия Младежки дом/ и ще продължи на 20-ти април /събота/.

Както всяка година, така и тази, празникът ще започне с благославяне на хляба. По време на ученическата инициатива ще бъдат представени и творбите на малките таланти в подредена експозиция, достъпна за жителите и гостите на Благоевград.

Вторият ден от XXI Национален ученически празник "За хляба наш…" ще стартира с представяне на научните разработки на участниците в конкурса и защита на научна разработка. Повреме на инициативата два конкурса ще покажат талант, креативност и идеи на учениците на Благоевград. В конкурсите ще бъдат представени "Обреди" и "Драматизации" и "Млад дизайнер" на тема "Жътва".

Националният ученически празник  "За хляба наш..." има за цел да разшири научните познания за производството и значението на хляба, да запознае с българските традиции и обичаи, свързани с хляба и хлебните продукти и проучване традициите на други европейски народи. Идеята също е да се повиши интересът на учениците към творческа, изследователска и събирателска дейност, както и изграждане на интерес към професиите, свързани с производството на хляб.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета