Сомелиер пристига в Кресна с предложения за партньорства - blagoevgrad.utre.bg

Сомелиер пристига в Кресна с предложения за партньорства

19 април 2019, 11:43 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Община Кресна

Срещите са днес и утре

Днес и утре гост на община Кресна ще бъде световноизвестният сомелиер и кулинар № 1 на Италия за 2012 г. Маурицио Ферери. Той е специалист по маркетинг на традиционните продукти, член на Италианската федерация на готвачите (Federation of Italian Chefs; http://www.worldchefs.org), на Международния институт на дегустаторите на кафе (Istituto Internazionale Assaggiatori Caffè) и председател на българския клуб на Associazione Italiana Sommelier (Италианска асоциация на сомелиерите).
Визитата е по покана на Лозаро-винарско сдружението "Керацуда" в  община Кресна. Сред основните теми за обсъждане ще бъдат институционалното укрепване на сдружението, развитието на лозарството и винопроизводството от сорта "Керацуда" (уникален сорт грозде, който вирее единствено в региона на Кресна), търсене на възможности за побратимяване на община Кресна с общини в Южна Италия, регионално развитие и др.
След официалната среща с кмета на община Кресна Николай Георгиев, която ще се проведе от 13:00 до 14:30 часа днес, Ферери ще се срещне с ресторантьори, хотелиери и производители на биопродукти в Кресна и региона, за да им предаде своя опит в правенето на успешен бизнес. На срещата той ще разкаже полезни и интересни неща за сомелиерството, за виното, за това как да разпознаваме доброто вино,  как да откриваме неговите качества и т.н.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета