Избрани Новини

Богатство от благоевградски хорове ще чуем днес

Гостува Мъжкият хор "Св.Иван Рилски" - Дупница

От 19-ти до 21-ти април в цялата страна се провежда Четвъртата национална инициатива „България пее”. В рамките на тези три дни на българските сцени в 15 градове-домакини ще пеят над 200 певчески формации, над 3500 певци от страната.

Благоевград е един от градовете-домакини на инициативата и вече представи два концерта. Те се провеждат в зала „22 септември“. Днес е третият концерт от 16.00 ч.

Тази година в концертите вземат участие всички пеещи състави на града.

Кампанията има за цел да покаже принадлежността на хиляди българи към това достъпно и въздействащо изкуство, да представи красотата, богатството и колорита на вокалното ансамблово майсторство в България по нов начин и в голям мащаб.

Концертите се осъществяват с подкрепата на Община Благоевград и на кмета д-р Атанас Камбитов, НЧ „Никола Вапцаров 1866” и с партньорството на Радио Благоевград.

Третият концерт е днес от 16.30 часа в зала "22-ри септември" с участието на Фолклорна група "Веселина", Школа по народно пеене при ДЮФА "Пиринска китка", Вокална група за автентичен фолклор", Група за стари градски песни "Нежни звуци", Детска вокална група "Мая", Вокална формация към ВС "Фа диез", Хор към Туристическо дружество "Ай гидик", Вокална формация при НХГ "Св.Св.Кирил и Методий" и специалният гост Мъжки хор "Св.Иван Рилски" - Дупница.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)