Избрани Новини

Петима получиха по 7 години затвор заради Чората

Полицай, осъден за смъртта на Чората: Решението на ВКС е политическо

Решението на Върховния касационен съд не е съдебно, а политическо". Това заяви в ефира на НОВА ТВ Мирослав Писов, един от полицаите, осъдени за смъртта на благоевградчанина Ангел Димитров-Чората. Решението на магистратите стана известно късно в петък вечерта, 14 години след акция "Респект", при която Чората почина. Освен Писов, наказания от по седем години затвор получиха още четирима униформени - Георги Калинков, Янко Грахофски, Иво Иванов и Борис Механджийски.
Осъдиха полицаите за смъртта на Чората, издирват ги, за да влязат в затвора
"Ние никога не сме се крили", подчерта Писов. И разказа, че в петък полицаи го търсили на адрес, на който не живее от 20 години.
„Това решение е и срещу 17 български професори, които в годините постановиха, че смъртта на това лице не е свързана със задържането му”, каза още бившият заместник-шеф на БОП-Благоевград.
Пред камерата на NOVA говори и лелята на Чората - Весела Георгиева. „Истината е, че го убиха. През всичките тези години бяхме свидетели на това как се манипулира едно дело. Очерниха името на племенника ми и на цялото ни семейство заради нечии интереси”, коментира тя.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)