Избрани Новини

Наградиха победителите в "За хляба наш…"

Ученическият празник завърши с фолклорна програма

С официално награждаване бе закрит XXI Национален ученически празник "За хляба наш...". Отличията бяха връчени на младите творци, които показаха много умения, талант,знания и любов към българските традиции. Грамота и плакет за активно участие с най-много творби в конкурса "Рецептите на баба" бяха връчени на Гимназията по туризъм и лека промишленост "Гоце Делчев"- Благоевград. Награди бяха връчени и в конкурса "Приложно изкуство" за ученици I-IV и V-VII клас, както и в конкурса "Макети" за ученици в I-VII клас и VIII – XІІ клас.
На сцената се качиха още и победителите в конкурсите "Млад дизайнер",  "Обреди", "Драматизации", "Рисунка", I-IV клас, "Рисунка", V-VII и конкурса за есе на тема "Сред житата на моята родина" и за разказ на тема "От зрънцето до хляба" за ученици I-IV клас, V – VІІ клас.
Конкурсът "Научна разработка" /проект/ - за ученици от VІІІ до ХІІ клас се проведе в две направления - професионални и профилирани училища и средни училища и извънучилищни институции /ЦПЛР, читалища, школи и други/, които също получиха награди за отлично представените дейности.
В различните категории участниците бяха оценени от компетентно жури от специалисти в областта на науката и изкуството.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов