Избрани Новини

Втори ден танци разлюляват Гоце Делчев

Тази година събитието е в памет на Запрю Икономов

Община Гоце Делчев и Народно читалище „Просвета - 1865” продължават  празничното отбелязване на Международния ден на танца. Събитието се провежда в гр.Гоце Делчев втори ден, като това е неговото единадесето издание. Тази година събитието е в памет на Запрю Икономов – дългогодишен ръководител на Неврокопския ансамбъл за народни песни и танци – гр.Гоце Делчев /роден на 20.04.1929 г. и починал на 30.01.2015 г./ 
Международният ден на танца е 29 април – обявен е от ЮНЕСКО през 1983 година. Всяка година на този ден се чества танцът като едно от основните изкуства.
В Гоце Делчев отбелязването на Международния ден на танца вече се превърна в традиция. Всяка година самодейни танцови състави не само от района, но и от цялата страна, показват своите умения и се веселят заедно в името на танца. С всяка следваща година броят на участниците и интересът към събитието се увеличава.
Тази година програмата продължава 2 дни. Вчера се състоя традиционното атрактивно дефиле на участниците.

През втория ден в неделя ще има открит урок по разучаване на български хорả, а вечерта - още един концерт на участниците, който ще бъде в градския парк.
Тази година танцовите групи и състави, които взимат участие в двудневната програма, са общо 20 – двойно повече от миналата година, като сред тях има участници от Черна гора, Гърция и Северна Македония.

Програмата днес, неделя:

10:30 - 11:30 - Открит урок по български хорả с преподавател доц.Георги Гаров – пред беседката в градския парк

18:00 - 20:00 - Концертна програма - сцената в Градския парк



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов