Отпускат 60 000 лева за ДТ "Никола Вапцаров“ - blagoevgrad.utre.bg

Отпускат 60 000 лева за ДТ "Никола Вапцаров“

22 април 2019, 16:00 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    blagoevgrad.utre.bg

Ще бъдат насочени за 100-годишния му юбилеен творчески сезон

Община Благоевград ще отпусне 60 000 лева за Драматичен театър "Никола Вапцаров". Предложението на кмета д-р Атанас Камбитов бе гласувано днес по време на редовно заседание на Общински съвет - Благоевград. Средствата са предвидени в Бюджет 2019 на Община Благоевград и ще бъдат насочени за подготовка на репертоарната програма по повод 100-годишния юбилеен творчески сезон на културната институция.
ДТ „Никола Вапцаров“ е създаден през 1919 г., като през настоящата година се навършват 100 г. от основаването му. По този повод е подготвен и разнообразен репертоар. Акцентът в него ще бъдат класически произведения, разгледани по нов и модерен начин, използвайки активно средствата на съвременния театър.
Сред заглавията в програмата са „Портретът на Дориан Грей“ по Оскар Уайлд“, „Под манастирската лоза“ по Елин Пелин, „Емигранти“ от Славомир Мрожек, „Летящата принцеса“ по Джордж Макдоналд, „Евангелие според Никола“ -  авторски спектакъл на Ставри Каранфилов за живота и творчеството на Никола Вапцаров. ДТ „Никола Вапцаров“ предвижда и съпътстваща програма, която включва представяне на известни представления от историята на театъра, изложба на плакети, костюми, създаване на летопис.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета