Уникални украшения представят на Великденската работилница - blagoevgrad.utre.bg

Уникални украшения представят на Великденската работилница

22 април 2019, 16:30 | blagoevgradutre
 • Снимка:
  Община Благоевград

 • Снимка:
  Община Благоевград

 • Снимка:
  Община Благоевград

 • Снимка:
  Община Благоевград

 • Снимка:
  Община Благоевград

Тя ще работи в рамките на четири дни

Заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности на община Благоевград- Христина Шопова официално откри тазгодишното издание на Великденската  работилница. Тя поздрави преподавателите, родителите и учениците от свое име и от името на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов. „Сигурна съм, че тук ще бъдат изработени най-красивите Великденски аксесоари и със сигурност ще успеем да създадем настроение и в жителите на Благоевград.  Няма по-хубаво от детския смях и глъч и аз много се радвам, че успяхме тази година да организираме Великденската работилница във фоайето на Община Благоевград. Благодаря на всички,които се включиха! Благодаря на всички деца, че са толкова прекрасни и с такова желание се включват във всички инициативи на Община Благоевград. Благодаря и на родителите за това, че ги подкрепят и стимулират децата да развиват своите интереси. В тези светли дни нека  бъдем по-смирени, по-добри, с по-добро отношение към децата! Да бъдем по-позитивни и да се радваме на детския смях и глъч, а те да имат едно добро детство. Пожелавам на всички светли християнски празници! На добър час!“, каза в приветствието си зам.кметът.
По време на откриването децата на Благоевград представиха изключително богата музикално-танцова  програма.
В рамките на четири дни /до 25 април включително/ жителите и гостите на Благоевград може да видят ръчно направени артикули, декупаж, картини и картички. Учениците от учебни заведения в Благоевград проявяват много творчество и креативност в направата на цветни великденски украшения.
 В програмата участие взеха II ОУ „Димитър Благоев“, III ОУ „Димитър Талев“, СУИЧЕ „Св.Климент Охридски“, ХI ОУ „Христо Ботев“, СУ „Иван Вазов“, клуб по интереси „Млад журналист“ към III ОУ с ръководител Марияна Кърпачева и клуб „Магията на танца“ към II ОУ с ръководител Ваня Георгиева.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета