Кюстендилски туристи почистиха района край водопада Скакавица - blagoevgrad.utre.bg

Кюстендилски туристи почистиха района край водопада Скакавица

22 април 2019, 17:30 | blagoevgradutre
  • "Обичаш ли гората, боклука в торбата"

20 чувала с боклуци бяха събрани от осоговското дружество

Група туристи от ТД "Осогово" - Кюстендил почистиха района на водопада при с. Полска Скакавица. 70-метровият водопад Скакавица е наричан от някои "Българският рай". През 1968 г. е обявен  за природна забележителност. "Вековната борба с природата е създала това магическо място, където милиони капчици се разбиват в скалите и светят с различна светлина погалени от слънцето. Създават причудливи отражения и невероятна феерия от цветове. В скалите има множество дупки и обрасла растителност. Гледката там е уникална – снопове вода, бели пелени се спускат от ръба на скалата. Водни струи те пръскат и освежават, а зеленият губер те успокоява и омайва", разказва Силвия Михова, секретар на дружеството.
"Но каква беше нашата изненада? Районът на водопада е превърнат в сметище.  20 чувала с боклуци бяха събрани от туристите от осоговското дружество. Поставихме и табелки с надпис "Обичаш ли гората, боклука в торбата". Спазвайки го всички, нашите планини и гори ще са по-красиви и по-чисти. Да се надяваме, че ще се повиши съзнанието и еко културата на пребиваващите в планината.
След успешно завършената акция по почистването бяхме посрещнати от кметския наместник на с.Полска Скакавица Емил Димитров. Бяхме почерпени с вкусна копривена чорба, картофки и кебапчета", разказа Силвия Михова,  секретар на ТД „Осогово“ - Кюстендил.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета