Избрани Новини

Продължава благотворителната кампания "С вяра за Тони“

Областният координатор на ГЕРБ - Кюстендил Виктор Янев я подкрепи

Областният координатор на ГЕРБ - Кюстендил Виктор Янев се включи в благотворителната вечер „С вяра за Тони“, която се проведе в Художествената  галерия „Владимир Димитров - Майстора“ в областния център. Кампанията бе по инициатива на малките Бети и Вальо и със съдействието на Община Кюстендил. Благотворителната вечер обедини в общата кауза редица общественици, граждани, представители на бизнеса и институции.

На събитието бяха продадени десетки дарени икони, картини, гоблени, пластики, книги и ръчно изработени великденски сувенири. 20 817,50 лв. е събраната сума от благотворителната вечер, а непродадените картини ще останат още няколко дни в Художествената галерия.

Виктор Янев подкрепи благотворителната инициатива, като си купи две старинни икони. В кампанията се включиха също кметът Петър Паунов и председателят на ОбС - Кюстендил и координатор на ГЕРБ за общината Михаела Крумова.

Общинската администрация в Кюстендил организира още едно благотворително събитие, което е под наслов „Великденско хоро 2019 г. Градът ръка за ръка“. Инициативата ще се проведе на 28 април, от 17:30 часа, на площад „Велбъжд“. Целта е да бъдат събрани оставащите 40 000 лв., необходими за лечението на Тони, като до момента са събрани 400 000 лв.

Тези, които не успеят да се включат в хорото на Великден, могат да си закупят стикер. Цената му е 3 лв. и от днес може да се вземе от детски градини и училища, Община Кюстендил, кино, Галерия, кметства по селата, читалища и др.

Тони Костов е 20-годишно момче от Кюстендил, борещо се с остра лимфобластна левкемия, поради което е необходима костно-мозъчна трансплантация.

Дарителска сметка е:
IBAN BG25 SOMB 9130 1066 1562 01
BIC SOMBBGSF



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов