В Гоце Делчев поставиха сърце за събиране на капачки - blagoevgrad.utre.bg

В Гоце Делчев поставиха сърце за събиране на капачки

25 април 2019, 16:00 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Община Гоце Делчев

    Кметът Москов пръв се включи в инициативата

Сърцето е изработено и дарено от Андон Балтаджиев

На Велики четвъртък Гоце Делчев се сдоби със своето първо сърце за събиране на пластмасови капачки. Сърцето е изработено и дарено от Андон Балтаджиев на Сдружение "Да дарим надежда в Гоце Делчев". Ключовете символично бяха връчени от Андон Балтаджиев на представителите на сдружението Елена Малева и Ваня Мечева-Джамбазова в присъствието на кмета на община Гоце Делчев Владимир Москов и главния архитект Георги Скрижовски. Кметът на града първи се възползва от възможността да напълни сърцето с пластмасовите капачки, събрани от служителите в администрацията. "Подкрепям тази прекрасна инициатива от първия ден. Благодаря на сдружението и на тези неуморни млади жени за тяхната активност и за всичко, което правят. Надявам се, че повече хора от Гоце Делчев ще подкрепят идеята и ще дарят капачки, за да напълним сърцето възможно най-бързо", коментира кметът Владимир Москов.
Червеното метално сърце, изработено от Андон Балтаджиев, ще бъде поставено на попската градина в Гоце Делчев, за да може повече хора да имат достъп до него.
От Сдружение "Да дарим надежда в Гоце Делчев" съобщиха, че до момента са предали 3 тона пластмасови капачки, а със средствата от тях ще бъдат закупени 3 нови и необходими уреди за детско отделение в МБАЛ "Иван Скендеров" -  Гоце Делчев, които вече са поръчани след консултация с лекарите в отделението.
Очаква се още няколко подобни сърца да бъдат поставени на различни публични места в гр.Гоце Делчев в подкрепа на инициативата.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета