Избрани Новини

Сандански спечели инфраструктурен проект

Финансирането е за 1 165 575.22 лева

Община Сандански е одобрена за финансиране по проект за реконструкция на улици на територията на град Сандански, село Склаве и село Катунци. В града за ремонт са предвидени улиците "Славянка" и "Кръстьо Хаджииванов".
Общата стойност на одобрения проект е 1 165 575.22 лв., от които 648 731 лв. са предвидени за ремонтни дейности на улиците в града, а останалите – за финансиране на строително-монтажните работи в посочените села.
По проекта се предвижда полагане на изцяло нова асфалтова настилка, както и ремонт на тротоарите. Съобразявайки се с политиката, която се води до момента при изпълнението на подобни обекти, ръководството на община Сандански предвижда залагането на средства за съответния ремонт и на подземната инфраструктура в засегнатите от проекта участъци.
Улица "Славянка" е една от основните транспортни артерии в квартал "Изгрев" и в тази връзка, с реализирането на проекта, се очаква облекчаване на трафика в района, както и придобиване на по-добър естетически вид.
С цел облекчаване на достъпа до квартал "Изгрев", включително по време на изпълнение на строително-монтажните дейности, общината е предвидила в бюджета си за тази година финансиране за изграждане на алтернативна пътна връзка към квартала -пътна връзка между ул. "Стефан Стамболов" и ул. "Синаница" /Южна дъга/, съобщават от местната администрация.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)