Избрани Новини

Дъжд от награди в конкурса “Звезди в радиото“ за Банско

Младите таланти се представиха достойно

Конкурсът “Звезди в радиото“, организиран за девети път от Радио Благоевград и Националната хуманитарна гимназия "Св.Св. Кирил и Методий", с подкрепата на Регионалното управление на образованието - Благоевград, и тази година събра на една сцена талантливите ученици от V-ти, VI-ти и VII-ми клас, състезавали се в разделите „Фолклор“, „Популярна музика“ и „Инструменталисти“.
Пред зрителите в препълненото Голямо музикално студио на радиото младите таланти от Банско отново доказаха със своите изпълнения, че са достойни за отличията си и за любовта на публиката.
Награда на Община Благоевград спечелиха възпитаниците на отец Георги Касапинов и Димитър Касапинов, в раздел „Фолклор“ - Ивана Христова Малчова и Ивона Христова Малчова. Награда на Радио Благоевград за отлично представяне спечели Николета Атанасова Загорична, отново в раздел „Фолклор“. Наградата на Регионалното управление на образованието за отлично представяне грабна Вяра-Любов Николаева Гигова, в раздел „Фолклор“.
В конкурса "Звезди в радиото" взеха участие и класовете по пиано с преподаватели Марина Иванова и Христина Палева. В раздел "Инструменталисти" /класически инструменти/, Мария Анджела - Гардинър спечели поощтрителна награда, а Александра Александрова Калчева спечели Наградата на Община Благоевград в раздел „Популярна музика“.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)