Избрани Новини

128 поети с 341 стихотворения се борят за признание в конкурса "Биньо Иванов"

Изтече крайният срок за участие в Тринадесетото издание на Националния литературен конкурс за поезия

Изтече крайният срок за участие в Тринадесетото издание на Националния литературен конкурс за поезия „Биньо Иванов” – Кюстендил 2019, чийто организатори са Община Кюстендил и читалище „Братство 1869”. Литературният конкурс е ежегоден и се провежда под патронажа на кмета на Община Кюстендил Петър Паунов. В него могат да участват автори от цялата страна с три непубликувани произведения.
Целта на конкурса е да продължи ярката литературна традиция на Кюстендил, за чието обогатяване и развитие има безспорен принос творчеството на Биньо Иванов – поетът, свързал трайно съдбата си с този град.
В анонимната надпревара тази година заявиха участие 128 поети с 341 стихотворения.
Победителите ще бъдат определени от жури в състав председател Димитър Христов – секретар на Съюза на българските писатели и членове литературният критик Константин Еленков, българската поетеса и литературен критик Анжела Димчева и кюстендилският писател и журналист Благой Ранов.
Резултатите от конкурса ще бъдат обявени в навечерието на 24 май - Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов