"Бременските музиканти" ще свирят за децата на Благоевград - blagoevgrad.utre.bg

"Бременските музиканти" ще свирят за децата на Благоевград

04 май 2019, 10:21 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Общински куклен театър

Премиерата е днес от 11 часа

Днес Кукленият театър в Благоевград представя премиерно от 11.00 часа пиесата за деца "Бременските музиканти" по Братя Грим. Режисура и драматизация Яна Борисова, сценография и костюми Виктория Андрекова,
музика Милен Кукошаров, хореография Аладин Алиибрахим. Участват Иван Тодоров - гост, Анастас Жайгаров - гост, Десислава Чардаклиева, Виктор Кападжиев, Ирина Шумелова, Мустафа Масърлиев - Мус.
„Бременските музиканти“ е една от най-популярни приказки за деца, написана някога от Братя Грим. В тази съвременна драматизация отново срещаме четиримата приятели – Магарето, Кучето, Котката и Петела, които след като се спасяват от жестоките си господари, се срещат и преживяват заедно невероятни приключения по пътя за град Бремен. Една история за доброто и злото, за приятелството, за това, че винаги трябва да уважаваме и да се грижим за възрастните хора, защото те носят мъдростта и опита на живота. Спектакълът е изпъстрен с много танци, песни и фантастични костюми и музика. Забавен и поучителен както за деца, така и за възрастни, той носи послания и смисъл, които зрителят може да открие само в театъра.
Премиерата е днес от 11.00 ч. в салона на Кукления театър /бившия Младежки дом/.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета