Избрани Новини

Банско се представи в Дубай

Градът демонстрира отличните си възможности за летен туризъм

При изключителен интерес премина представянето на Община Банско в туристическото изложение ARABIAN TRAVEL MARKET 2019 в ДУБАЙ, ОБЕДИНЕНИ АРАБСКИ ЕМИРСТВА.
Изложението е най-значимото международно туристическо събитие в региона на Близкия изток и Северна Африка. То е отворено за професионалисти и масова публика, като броя на бизнес посетителите надхвърля 39 000, най-многобройни от които са от Саудитска Арабия, Индия, Иран и Китай.
В Дубай Банско демонстрира отличните си възможности за летен туризъм. Платежоспособните арабски туристи от този край на света търсят както почивки, така и нови преживявания. Особен интерес беше проявен към красивата природа и отличните климатични условия в нашия регион. Посетителите бяха впечатлени и от факта, че Национален парк „Пирин” e най-големият по големина български парк и е включен в списъка на Конвенцията за защита на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Още от първия ден на изложението ски-зоната бе във фокуса на посетителите като едно от най-големите предимства на Банско. Особен интерес предизвикаха рекламните материали с вграден QR код, който дава възможност на всеки да разгледа виртуално пистите в курорта в пълни детайли.
Щандът на Община Банско бе посетен от българския посланик на Република България в Обединените арабски емирства Богдан Коларов. Той, заедно представителите на Община Банско, проведоха срещи със заинтересовани туроператори и агенции, които проявиха интерес към летните форми на туризъм, които предлага курортът, както и прохладата на планината. Обсъдени бяха и перспективи за стартиране на нова директна самолетна линия от ОАЕ до София, като Община Банско ще подаде ръка за партньорство.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)