Мария Габриел в Бобов дол: Подготвен отбор в ЕП означава силен глас на България - blagoevgrad.utre.bg

Мария Габриел в Бобов дол: Подготвен отбор в ЕП означава силен глас на България

05 май 2019, 16:27 | blagoevgradutre
 • Снимка:
  ПП ГЕРБ

 • Снимка:
  ПП ГЕРБ

 • Снимка:
  ПП ГЕРБ

 • Снимка:
  ПП ГЕРБ

 • Снимка:
  ПП ГЕРБ

 • Снимка:
  ПП ГЕРБ

 • Снимка:
  ПП ГЕРБ

Програмата за въглищни региони в преход предвижда 5 милиарда евро в тяхна подкрепа, съобщи водачът на листата на ГЕРБ

Следващите няколко месеца след европейските избори са ключови за завършване на преговорите за новия многогодишен бюджет на ЕС. Имам честта да водя отбор, който познава процедурите и механизмите на водене на преговори. Затова е важно да изпратим в следващия Европейски парламент подготвен български отбор, който няма да губи време, а ще отстоява активно националния интерес. Това ще означава работа и за региони като Бобов дол, които могат да се възползват от предложената по време на българското председателство на ЕС Програма за въглищни региони в преход. Тя предвижда 5 милиарда евро в подкрепа на въгледобивни райони, за да могат да отговорят на новите тенденции в отрасъла. Ще бъдат обхванати 40 региона и Бобов дол има шанс да е един от тях. Това заяви по време на среща-дискусия с граждани на община Бобов дол водачът на листата на ГЕРБ за предстоящите избори за Европейски парламент Мария Габриел.
На срещата в Бобов дол присъстваха също кандидатът за евродепутат Асим Адемов, областният координатор на ГЕРБ - Кюстендил Виктор Янев, общинският ръководител на политическата сила в Бобов дол Мая Спасова и председателят на партията в Кюстендил Михаела Крумова.
Европа ни чува, защото имахме много сплотена група евродепутати от ГЕРБ. Имахме едно изключително успешно европредседателство. Имаме един министър-председател, който е на изключително голяма почит и уважение в Европейския съюз, както и един безупречен еврокомисар. Затова, и с оглед на постигнатите успехи, имаме лице и очи да застанем пред хората, за да продължим по пътя, по който сме поели. България е на правилното място и се движи по правилния път. Това заяви пред жителите на община Бобов дол кандидатът за евродепутатът от ГЕРБ Асим Адемов.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета