Избрани Новини

Вкусна храна за социално слабите и на Великден, и за Гергьовден

Доброволческата кухня в Благоевград отново нахрани бедните

Кухнята за бедни към православния храм "Св.Николай Чудотворец" в благоевградския квартал "Грамада" и на Великден, и тази неделя пред Гергьовден нахрани социално слабите ни съграждани.
"Христос Воскресе! Великденското дежурство мина благодатно и спокойно. Раздадохме агнешка курбан чорба, червени яйца, козунаци, хляб и по един десеткилограмов пакет с дълготрайни хранителни продукти. Благодаря на всички, които участваха в дежурството. Поклон пред всички, които отделиха от своето, за да зарадваме хората и с пакети. Нека светлината от Христовото Възкресение да свети в домовете и сърцата на всички ни!", споделиха организаторите. И още:
"Днес на 5 май менюто беше агнешки курбан, дроб сърма и хляб. Дарителите на агнето - семейство от квартала - останаха изключително доволни, като видяха хората, които ще нахранят.
За приготвянето на храната се включи отново и известен благоевградски ресторант с вкусната и в голямо количество дроб сърма - 140 кофички. Към екипа се включиха и двама ученици", допълниха  организаторите.

Увеличава се броят на новодошлите хора, желаещи да работят като доброволци в кухнята. От Кухнята за бедни благодарят на всички дарители и помощници, с чиято помощ отново нахраниха хората.
Ако и Вие искате да помогнете по някакъв начин на инициативата, можете да дарите пари или хранителни продукти. Ако нямате финансова възможност, тогава можете да дарите труда си и да се включите в процеса на приготвяне на обядите. Отидете на място в църквата "Св. Николай Чудотворец" или в Православния информационен център на Неврокопската света митрополия, намиращ се на ул. "Тракия"- 3 в Благоевград и попитайте кога може да стартира Вашата доброволческа дейност!
Информация може да получите веднага във фейсбук групата "Ако си дал на другия".



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)