Вкусна храна за социално слабите и на Великден, и за Гергьовден - blagoevgrad.utre.bg

Вкусна храна за социално слабите и на Великден, и за Гергьовден

05 май 2019, 19:27 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Кухня за бедни, Благоевград

    Зарадва ги с хранителни пакети

Доброволческата кухня в Благоевград отново нахрани бедните

Кухнята за бедни към православния храм "Св.Николай Чудотворец" в благоевградския квартал "Грамада" и на Великден, и тази неделя пред Гергьовден нахрани социално слабите ни съграждани.
"Христос Воскресе! Великденското дежурство мина благодатно и спокойно. Раздадохме агнешка курбан чорба, червени яйца, козунаци, хляб и по един десеткилограмов пакет с дълготрайни хранителни продукти. Благодаря на всички, които участваха в дежурството. Поклон пред всички, които отделиха от своето, за да зарадваме хората и с пакети. Нека светлината от Христовото Възкресение да свети в домовете и сърцата на всички ни!", споделиха организаторите. И още:
"Днес на 5 май менюто беше агнешки курбан, дроб сърма и хляб. Дарителите на агнето - семейство от квартала - останаха изключително доволни, като видяха хората, които ще нахранят.
За приготвянето на храната се включи отново и известен благоевградски ресторант с вкусната и в голямо количество дроб сърма - 140 кофички. Към екипа се включиха и двама ученици", допълниха  организаторите.

Увеличава се броят на новодошлите хора, желаещи да работят като доброволци в кухнята. От Кухнята за бедни благодарят на всички дарители и помощници, с чиято помощ отново нахраниха хората.
Ако и Вие искате да помогнете по някакъв начин на инициативата, можете да дарите пари или хранителни продукти. Ако нямате финансова възможност, тогава можете да дарите труда си и да се включите в процеса на приготвяне на обядите. Отидете на място в църквата "Св. Николай Чудотворец" или в Православния информационен център на Неврокопската света митрополия, намиращ се на ул. "Тракия"- 3 в Благоевград и попитайте кога може да стартира Вашата доброволческа дейност!
Информация може да получите веднага във фейсбук групата "Ако си дал на другия".Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета