Избрани Новини

Пламен Камбуров записа името си в спортната история на Гоце Делчев

Спечели първото издание на планинското изкачване Гоце Делчев

Сред конкуренцията на 45 състезатели от България и Северна Македония, Пламен Камбуров от екипа на Вромос Рейсинг записа името си в спортната история на Гоце Делчев, след като спечели първото издание на планинското изкачване Гоце Делчев, което се проведе през почивните дни. То бе 2-и кръг от националния шампионат. Победителят Пламен Камбуров спечели състезанието в Гоце Делчев, след като бе най-бърз във 2-ия и 3-ия манш при променливи условия и мокро трасе.
В крайното класиране шампионът остави на почти 10 секунди втория Николай Златков от Проспийд с Ауди S1. Най-бързият от първия манш Васил Въжаров с Опел Астра претърпя инцидент във второто пускане по трасето.
Местата на подиума допълни Любен Каменов от Дамасцена Алба с Мицубиши Лансър Ево 8. Миналогодишният шампион Юлиян Телийски с Мицубиши Лансър Ево 9 от Дунев Рейсинг остана 4-и. Най-бързият от тренировките Стефан Стоев със Силвър кар EF10 не разполагаше с истински гуми за мокро и остана едва 10-и. Той също записа името си в историята на надпреварата, поставяйки рекорд за най-бърз състезател, след като успя да вдигне със своя автомобил на най-бързата отсечка 202 км/ч.
Така крайното подреждане придоби следния вид:
1. Пламен Камбуров
2. Николай Златков - +09.830 сек.
3. Любен Каменов - +13.660
4. Юлиян Телийски - +21.880
5. Иван Влъчков - +32.710
6. Искрен Веселинов - +49.650

Безспорна атракция за всички присъстващи бяха двамата големи шампиони на България, които дойдоха на живо в Гоце Делчев – Кубрат Пулев и Петър Стойчев. Първият откри състезанието и даде официален старт, след което премина с един от най-известните ни рали състезатели – Румен Дунев по трасето. Като подарък за своето първо гостуване, Кубрат Пулев получи от община Гоце Делчев уникален български трибагреник с неврокопски чанове и пожелание от кмета Владимир Москов да бъде винаги победител.
На втория ден не по-малка атракция бе плувната гордост на България Петър Стойчев, който в екип с Димитър Илиев взе специално участие в надпреварата.
„Както ние, така и всички, които участваха в организацията начело с Румен Дунев, а така също и състезателите сме доволни от първото автомобилно състезание "Планинско изкачване Гоце Делчев 2019". Радвам се, че и зрителите от нашия град останаха доволни, което ни дава амбицията да се замислим за едно бъдещо продължаване и завършилият старт да не се превръща в епизод, а в традиция и следващата година да се съберат отново най-добрите ни състезатели. Тази година участниците бяха 45, а защо не догодина да бъдат повече. Ние сме спортен край и подкрепяме спортните инициативи. Що се отнася до дългосрочните ни планове, то защо да не бъдем домакини и на Европейски кръг,“ коментира след края на състезанието кметът на Гоце Делчев Владимир Москов, който връчи част от наградите и бе сред зрителите, които въпреки дъжда наблюдаваха събитието до последно.
Община Гоце Делчев за първи път бе домакин на подобно състезание и по категоричната оценка на участниците и гостите, се справи блестящо с организацията. Единствената дама участничка в състезанието сподели, че мероприятието се проведе не само на национално, а на европейско ниво.
На свой ред, автомобилният шампион Румен Дунев, който е основния организатор на спортната проява, оцени високо както трасето, така и свършената работа от страна на община Гоце Делчев по обезпечаване на състезанието. Той коментира, че популяризирането на автомобилният спорт е една от основните му цели и се радва, че е имало толкова сериозен интерес от страна на местната публика.
Благодарим на всички, които участваха в организирането на това мащабно и сериозно събитие и направиха всичко по силите си, то да премине нормално и спокойно, без никакви инциденти. Община Гоце Делчев изказва своята благодарност за коректното партньорство на Румен Дунев, Автомобилен клуб "Дунев рейсинг" и Българската федерация по автомобилен спорт.
Събитието в Гоце Делчев бе посветено на 116 години от гибелта на патрона на града.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)