Кресна получи 1 169 259 лева за асфалтиране на улици - blagoevgrad.utre.bg

Кресна получи 1 169 259 лева за асфалтиране на улици

07 май 2019, 10:20 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    ekskurzii.com

Новата придобивка ще е факт до края на есента т.г.

Кметът на община Кресна Николай Георгиев, е получил писмо от Държавен фонд "Земеделие", в което го уведомяват, че подаденото от община Кресна проектно предложение по подмярка "Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура" от мярка 7 "Основни услуги и обновяване на селата в селските райони" на Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г. ще бъде финансирано с 1 169 259,00 лв., което представлява 100% от одобрените инвестиционни разходи.

Финансираният проект предвижда асфалтиране на ул "Яне Сандански", ул."Влахински езера", ул."Пирин", ул."Спартак" и ул."Цар Самуил" между ул."Яне Сандански" и ул."Перун". Едновременно ще бъдат подменени съществуващите тротоари на улиците "Яне Сандански",  "Спартак" и "Цар Самуил" между ул."Яне Сандански" и ул."Перун".

От администрацията уверяват, че при нормално протичане на тръжните процедури жителите на общинския център, живеещи на посочените улици, ще могат да се радват на новата придобивка до края на есента на 2019 г.

"Бях изключително удовлетворен от писмото на Държавен фонд "Земеделие", защото то дава оценка за работата на моя екип и ще ни позволи да продължим да реализираме нашата мащабна програма за превръщане на община Кресна и нейният център в по-привлекателно място за живеене и инвестиции", подчерта кметът Николай Георгиев.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета