Избрани Новини

Обвиняем за присвояване на лека кола е предаден на съд

Излъгал собственика й, че ще я купи и се покрил

Районна прокуратура - Сандански е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу А.Д. за извършено от него престъпление по чл. 206, ал. 3, пр. 1, вр. ал. 1 от НК.

В средата на февруари 2018 г. в района на мотел „Гарант“, на изхода на гр.Сандански, се провела срещу между обвиняемия Д. и собственика на лек автомобил „Мерцедес Г 500“ Ю.Б. Колата била закупена от него по-рано в Австрия, но тъй като поддръжката й излизала доста скъпа за него, мъжът решил да я продаде за 30 000 лева. А.Д. проявил интерес към офертата, като пожелал да огледа МПС и да го купи, ако му хареса. На въпросната среща присъствали трима свидетели.

След кратки преговори било договорено А.Д. да вземе автомобила за една седмица, през която да го шофира, с цел евентуална последваща покупка срещу оферираната цена. Общата стойност щял да плати на два пъти.

След около седмица Ю.Б. потърсил обвиняемия по телефона, който го уверил, че ще купи колата, но тъй като не разполагал с пари, щял да плати след около месец-два. Когато този срок изминал, собственикът на лекия автомобил „Мерцедес“ отново се опитал да се свърже с Д., но установил, че телефонът му е изключен.

На 15.05.2018 г., изненадващо за Ю.Б., му била връчена Заповед за прилагане на принудителна административна мярка, с която се прекратявала регистрацията на неговия автомобил „Мерцедес Г 500“ за срок от шест месеца. В нея се посочвало, че той бил управляван на 09.03.2018 г. от неправоспособния водач М.И. от София. След като не познавал лице с такова име и за пореден път не успял да се свърже с Д.А., Ю.Б. приел, че автомобилът му е обсебен и подал жалба в Районна прокуратура – Сандански.

От заключението на извършената съдебнооценителна експертиза е видно, че стойността на автомобила към средата на февруари 2018 г. възлиза на 95 000 лева.

До настоящия момент МПС не е върнато на собственика му.

Предстои наказателното производство срещу обвиняемия А.Д. да продължи в съда.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов