Избрани Новини

Андрей Новаков: Преборихме се за целево финансиране за най-бедните и слабо развити райони

Включи се в инициативите за Деня на Европа в Кочериново и Бобошево

Преборихме се за целево финансиране за най-бедните и слабо развити региони. Съфинансирането за тях ще бъде 85% след 2020 г., а не само 70%, каквото бе първоначалното предложение. Това означава, че една община би доплатила едва 15 %, а не 30 % от собствения си бюджет.Това заяви в община Кочериново кандидатът за евродепутат от листата на ГЕРБ и СДС Андрей Новаков. Той се включи в информационна кампания по повод Деня на Европа, организирана от кмета на Кочериново Иван Минков.
„Имаше митове и фалшиви новини, че парите от ЕС ще спрат. Истината е, че България получава 4 пъти повече от съюза, отколкото внася и това ще продължи и след 2020 г.“, поясни пред присъстващите Андрей Новаков. Той посочи, че всяко едно населено място в България се ползва от европейската солидарност и това се вижда и в община Кочериново. Новаков каза още, че остават само детайли до окончателното завършване на регионалното депо за Благоевград и Кочериново, където отпадъците ще се съхраняват безопасно. Още един проект, финансиран с европейски средства.
В община Бобошево Андрей Новаков се включи в инициативата на общинската и младежка структура на ГЕРБ за Деня на Европа. Той бе топло посрещнат от местни граждани и симпатизанти на политическата сила. По стара българска традиция бобошевци посрещнаха евродепутата със сладка погача и мед. Те го поздравиха за активността му като евродепутат, затова че отстоява българските интереси достойно и никога не забравя и малките населени места в своята работа. Да поздравят Новаков и да му пожелаят успех в кампанията бяха дошли и читалищни дейци от селата Слатино, Блажиево и Усойка, които той е подкрепял в културната и читалищна дейност, която развиват.
Деня на Европа в Бобошево отбелязаха с раздаване на значки и знаменца и с пускане на балони в небето. В инициативата се включиха и координаторът на местната структура и председател на Общински съвет Даниела Стоянова, областният координатор на МГЕРБ Мая Станойкова-Илиева и Миглена Георгиева – председател на местната структура на МГЕРБ.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов