Проверяваме избирателната си секция по интернет, с SMS или по телефона - blagoevgrad.utre.bg

Проверяваме избирателната си секция по интернет, с SMS или по телефона

10 май 2019, 15:43 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Община Банско

Информация чрез интернет може да се получи на адрес https://www.grao.bg/elections/

Гражданите могат да проверят номера на избирателната си секция и мястото на гласуване в предстоящите избори за членове на Европейския парламент по интернет, с SMS или по телефона. Справките се осигуряват от главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване“ към Министерството на регионалното развитие и благоустройството.
Информация чрез интернет може да получите на адрес: https://www.grao.bg/elections/. Той  предоставя и възможност да се подават „Искане за гласуване по настоящ адрес“ по електронен път и да се регистрират издадените „Удостоверения за гласуване на друго място“ от общинските администрации след идентификация с електронен подпис.
Другият вариант за получаване на информация е чрез SMS, който трябва да бъде изпратен на 18429. Номерът е единен и за трите мобилни оператора  - А1, Теленор и Виваком. Цената на един SMS e 25 стотинки без ДДС. В текста гражданите трябва да изпишат единствено десетте цифри на своето ЕГН. Системата връща отговор с номера и адреса на избирателната секция.
За секцията си може да се осведомите и по телефона, като наберете 0800 1 4726 ("0800 1 GRAO"). Номерът е безплатен за цялата страна.



Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета