Две постановки гледаме във втората вечер на "Тара-ра-бумбия“ - blagoevgrad.utre.bg

Две постановки гледаме във втората вечер на "Тара-ра-бумбия“

11 май 2019, 15:35 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Община Благоевград

    Постановките са в 19.00 и 21.30

  • Снимка:
    Община Благоевград

Това са "Портретът на Дориан Грей“ и "Дневник на скръбта“

„Портретът на Дориан Грей“ и „Дневник на скръбта“ представят във втората вечер на театралния фестивал „Тара-ра-бумбия“ в Благоевград. На голямата сцена в ДТ „Никола Вапцаров“ от 19.00 часа ще се играе нашумялата представление по Оскар Уайлд „Портретът на Дориан Грей“. Адаптацията е на Мерлин Холанд и Джон О‘Конър, режисьор Стайко Мурджев. От 21.30 часа на камерната сцена ще се играе постановката „Дневник на скръбта“ по Ролан Барт с режисьор Стефан Прохоров.
„Портретът на Дориан Грей“ е спектакъл за култа към младостта и красотата, за нарцисизма като болест на духа, за тънката линия между изкуството и живота, за хедонизма, като начин на съществуване и за това какво се случва с душата, скрита зад външното съвършенство. Спектакъл-амалгама между театър и литература, съчетаващ епохата на Оскар Уайлд и космополитното живеене тук и сега, търсещ съвременния ключ към едно от най-великите произведения на литературната класика.
„Дневник на скръбта“ е експериментална постановка по излезлия посмъртно и недовършен текст на Ролан Барт. Това е пърформанс, който стъпва върху този личен и посмъртно публикуван текст, за да изследва възможността ни да бъдем съпричастни към най-дълбоките чувства на другите. Способни ли сме да споделяме, способни ли сме да съчувстваме, как скърбим.
Режисьорът Стефан Прохоров споделя, че още когато за пръв път се срещнал с текста, изпитал недоверие към него. Като че имало нещо твърде красиво, изпипано и литературно в начина, по който световноизвестният мислител описвал загубата.
В неделя /12 май/ „Тара-ра-бумбия“ ще представи „Да бъдеш или не Ромео и Жулиета“ в 17.00 часа и „Малкият Пучи“ от 20.00 часа. И двата спектакъла ще се играят на голямата сцена на Драматичен театър „Никола Вапцаров“- Благоевград.
Билети и карти за спектаклите може да закупите на касата на ДТ „Никола Вапцаров“.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета