Избрани Новини

Цветанов в Кюстендил: ГЕРБ и СДС не трябва да допускат БСП да се върне на власт

Той се включи в главното предизборно събитие на политическата сила в област Кюстендил

ГЕРБ и СДС не трябва да допускат БСП да се върне на власт. Това заяви в Кюстендил зам.-председателят на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов. Той се включи в главното предизборно събитие на политическата сила в област Кюстендил, което се проведе в салона на Общинския драматичен театър. Пред близо 700-те жители от област Кюстендил Цветанов призова да се подкрепи най-добрият отбор в тази кампания, а това безспорно е този на ГЕРБ и СДС.
Цветанов посочи, че победа се постига, когато сме всички заедно и сме обединени. „Успех на изборите ще е ключов за България и за развитието на общините и регионите в страната“, заяви зам.-председателят на ГЕРБ. Той подчерта, че само в област Кюстендил за последните години са влезли над 50 млн. лв. и това е пример за ефекта от европейската солидарност.
Цветанов бе категоричен, че България има изключително успешен еврокомисар. „Може ли да сравните Мария Габриел и Елена Йончева? Смятам, че това са две изключително противоположни личности. Едната иска силна и обединена Европа и защитава българския национален интерес в рамките на общоевропейския. Доказала е, че може да го прави и е оценена от всички европейски лидери“, бе категоричен Цветан Цветанов. Той посочи още, че България ще бъде запомнена с едно от най-успешните европредседателства, които са се провеждали в ЕС през последните години. „Това е заслуга както на Лиляна Павлова, така също и на министър-председателя на България Бойко Борисов, който доказа, че може да бъде европейски лидер“, заяви зам.-председателят на ГЕРБ.
Председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ припомни също какво направи правителството на БСП през 2013 и 2014 г. и спрените еврофондове тогава. „Ситуацията е коренно различна от тогава. При управление на ГЕРБ нито едно евро не е спирано. Нещо повече – за следващия програмен период 2021 – 2027 г. бе защитен рекорден европейски бюджет за България в размер на 18 млрд. лв. Тези средства ще достигнат до всяко едно населено място в страната и ще модернизират средата за живот“, отбеляза той.
Цветан Цветанов призова да не се подценяват изборите на 26 май, защото те са важни за България и Европа. „Ние се нуждаем от подкрепата на Европа, а Европа се нуждае от политици и партии, които са системни и принадлежат към най-големите политически семейства“, посочи Цветан Цветанов.
На събитието присъстваха също областният координатор на ГЕРБ – Кюстендил Виктор Янев, народните представители Кирил Калфин и Радослава Чеканска, председателят на СДС Румен Христов, кметове на общини, кметства, съветници, председатели и членове на общински ръководства на ГЕРБ от Кюстендилска област.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов