Напусна ни Петър Кочов - най-възрастният член на ПСС отряд Кюстендил - blagoevgrad.utre.bg

Напусна ни Петър Кочов - най-възрастният член на ПСС отряд Кюстендил

14 май 2019, 16:00 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    ТД "Осогово" Кюстендил

    Светла му памет!

Колоритният кюстендилец бе планински спасител и член на отряда повече от 50 години

Петър Цветанов Кочов от Кюстендил - голям турист, планински спасител и бивш състезател по ориентиране, почина на 73 години.
Колоритният кюстендилец е най-възрастният член на ПСС отряд Кюстендил, планински спасител и член на отряда повече от 50 години. През всичките тези години е бил един от основните двигатели и лидери в отряда. Неговият хъс и себеотдаване за каузата са подтикнали голяма част от младите спасители да тръгнат към планината и да се отдадат на планинското спасително дело. Участвал е в многобройни прегледи на ПСС, курсове и състезания през годините, като е водил или участвал в някои от емблематичните спасителни акции както в Осогово, така и в други планини.
По повод седемдесетгодишния си юбилея Петър Кочов бе удостоен с почетен плакет от кюстендилския отряд и значка от централната Планинско-спасителна служба в София за изключителни заслуги в планинското спасително дело. Това е първата подобна значка, получавана от планински спасител в Кюстендил.
Огромен е приносът му в ориентирането в Кюстендил. В периода 1960 -1970 година започва усилена тренировъчна работа. Той е от първите членове на клуба по ориентиране в Кюстендил. На републиканското първенство през 1968 година Петър Кочов се класира на пето място. Включен е в националния отбор по ски ориентиране.
Посветил наистина целия си живот и цялата си енергия на туристическото движение, Петър Кочов ще остане завинаги в сърцата на хиляди туристи.
Поклон!Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета