Жена, отправила закани за убийство, отива на съд - blagoevgrad.utre.bg

Жена, отправила закани за убийство, отива на съд

14 май 2019, 17:31 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    ПРБ

Заканите са по време на битов скандал в с.Габрашевци

Районна прокуратура - Кюстендил е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу С.З. (на 50 години) от с.Габрашевци за извършено от нея престъпление по чл. 144, ал.3, вр.чл. 144, ал.1 от НК.

На 4.09.2018 г. в махала „Богдановци“ в с. Габрашевци, община Трекляно, между обвиняемата С.З. и Н.С. възникнал спор, като поводът за това станала забележка относно изхвърлянето на кофи с изпражнения на животни. Обвиняемата се възпротивила на упреците на жената, чийто имот се намирал в близост до нейния и започнала да я удря и блъска с ръце. Н.С. се изплашила, влязла в двора на имота си и за да се предпази от С.З., отворила широко вратата и пуснала кучето, което било в двора. Тъй като животното познавало живеещата в съседство С.З., то не я нападнало, нито дори тръгнало в посоката на агресивната жена.

Тогава обвиняемата З. заявила на Н.С., че ще я „застреля“, обърнала се към сина си и му казала да „донесе пистолета, да убие стопанката, кучето и внучето“. След отправената закана тя се върнала с пистолет в ръка, който насочила срещу пострадалата и отново я заплашила, че ще я застреля. В този момент разстоянието между двете жени било около 10 метра.

Заедно с внука си Н.С. успяла да се укрие зад постройка в двора и да се обади на телефон 112. На място пристигнали полицейски служители на гранична полиция, на които с протокол за доброволно предаване обвиняемата С.З. предала газов пистолет марка „Blow - M - 06“, калибър 6 мм.

Предстои наказателното производство срещу обвиняемата С.З. да продължи в съда.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета