Из дебрите на Билина планина - blagoevgrad.utre.bg

Из дебрите на Билина планина

14 май 2019, 19:00 | blagoevgradutre
 • Снимка:
  ТД "Осогово" Кюстендил

 • Снимка:
  ТД "Осогово" Кюстендил

 • Снимка:
  ТД "Осогово" Кюстендил

 • Снимка:
  ТД "Осогово" Кюстендил

 • Снимка:
  ТД "Осогово" Кюстендил

 • Снимка:
  ТД "Осогово" Кюстендил

Тя се простира в североизточната част на Северна Македония на границата със Сърбия

В почивните дни туристи от ТД „Осогово“ - Кюстендил, заедно с приятели - туристи от планинарско дружество „Руен” от град Крива паланка бродиха из дебрите на малко познатата Билина планина. Домакините от Крива Паланка се бяха постарали да изберат един от най- атрактивните маршрути в тази малко известна, но изключително живописна планина. Билина планина се простира в далечната североизточна част на Северна Македония на границата със Сърбия. Преходът започна от с.Търново по поречието на река Търновска.   
"Неописуема е прелестта на това място. Туристът изпитва чувството, че се намира в тайнствено, вълшебно място. Нагоре се издигат масивни гористи стени и се вижда огромно пространство от небосвода, а долу цари дълбока тишина, нарушавана само от песента на птиците“ – споделиха туристите.
"След тази живописна разходка се отправихме към църквата „Свети Никола Летни“, която е историческа забележителност от XV век. И както винаги срещата ни с любезните ни домакини от Крива Паланка под ръководството на председателката на дружеството Катица Борисовска завърши с кръшно кюстендилско хоро.
Единственото оплакване за нашето приключение е, че е “много кратко”.  Отправяме се към колите и комфорта на дома и поглеждаме нагоре към планината, която ни зареди с много енергия! Вече сме готови да посрещнем новата седмица с усмивка и да си помечтаем за следващия момент, в който ще се докоснем до красотата на природата", разказва Силвия Михова, секретар на ТД "Осогово" - Кюстендил.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета