Избрани Новини

Втора среща на добротворците се проведе в Благоевград

Над 100 граждани и ученици получиха благодарствени грамоти

За втора поредна година в Благоевград се проведе среща на хората, подкрепили благотворителните кампании на Православния информационен център към Неврокопската света митрополия и Общинския съвет по наркотични вещества в Благоевград.

Събитието започна с поздрав на деца от I клас при II ОУ „Димитър Благоев“ в Благоевград. Заместник-кметът по хуманитарните дейности Христина Шопова се обърна към присъстващите, като им благодари за тяхната активност и съпричастност в проведените досега кампании. В словото си Неврокопският митрополит Серафим разказа на многото деца, изпълнили залата, за  Чудото с разслабления във Витезда, който си нямал човек да го спусне във водата, раздвижвана от Ангела Господен. След архиерея кратко слово към дошлите отправи д-р Теменужка Любенова, председател на ОбСНВ Благоевград. Тя призова към активност на „малките хора“, които заедно могат да променят света.
В подготвената от екипа на Православния център презентация Мирела Кючукова представи обобщено резултата от общото дело в подпомагане на семействата на наркозависимите, болни, бедни и самотни хора – десетките кампании по събиране на храни, доброволческата кухня за бедни, базари и други.
За насърчаване на благородната кауза на проявилите активност ученици и граждани бяха раздадени повече от 100 грамоти.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов