Избрани Новини

Намаляват престъпленията в Благоевградско

На първо място по разкриваемост е 02 РУ-Благоевград

Днес в ОДМВР-Благоевград бе проведена пресконференция, свързана с дейността на дирекцията. Основна тема бе криминогенната обстановка на територията на област Благоевград и постигнатите резултати, а също и предприетите охранителните мерки през предстоящите абитуриентски празници и  избори за Европейски парламент. 

От директора старши комисар Николай Хаджиев бе предоставена статистика, според която регистрираните престъпления от началото на 2019 г. до края на месец април са 1 013 бр., като за същия период на 2018 година те са 1 260 броя. За месец април 2019 г. регистрираните престъпления са 196 бр., като за месец април 2018 г. те са били 304 бр. Спрямо постигнатите резултати в тази насока по процент разкриваемост  се оформя следната класация на районните управления, обслужващи областта, а именно: на първо място 02 РУ-Благоевград, на второ – РУ-Петрич, на трето – РУ-Сандански, на четвърто – 02 РУ-Благоевград, на пето – РУ-Гоце Делчев, на шесто – РУ-Разлог и на седмо –РУ-Банско. За месец април 2019 г. регистрираните престъпления против собствеността са 70 бр., против личността - 7 бр., кражби – 56 бр., джебчийски кражби – няма, грабежи – 1 бр., който е разкрит, взломни кражби – 2 бр., кражби от магазини и офиси – 12 бр., посегателства спрямо МПС – няма, престъпления свързани с наркотици – 16 бр., умишлени убийства – няма.

Старши комисар Хаджиев съобщи, че основен приоритет на ОДМВР-Благоевград е битовата престъпност, като от началото на годината има тенденция за намаляване на регистрираните престъпления по тази линия. Той подчерта също, че съвместните специализирани полицейски операции със служители на жандармерията продължават.

Във връзка с предстоящите абитуриентски празници старши комисар Хаджиев оповести, че от ОДМВР-Благоевград са предприети всички необходими мерки за недопускане на инциденти и груби нарушения на обществения ред. Ще бъде засилен контролът по линия на безопасността на движението по пътищата и призова празнуващите за отговорно и добросъвестно отношение, като спазват ЗДвП и не шофират след употреба на алкохол и упойващи вещества.

Във връзка с изборите за Европейски парламент старши комисар Хаджиев съобщи, че от ОДМВР-Благоевград е създадена необходимата организация за обезпечаване на сигурността на гражданите и обществения ред, охраната на изборните книжа и тяхното транспортиране, а също и охраната на избирателните секции.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)