Образователна игра "Отключи историята на твоя град" отново в Кюстендил - blagoevgrad.utre.bg

Образователна игра "Отключи историята на твоя град" отново в Кюстендил

18 май 2019, 09:00 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    РИМ Кюстендил

    Ще се проведе в Нощта на музеите

Играта ще завърши с теглене на томбола с награди

Деветата подред образователна игра "Отключи историята на твоя град", организирана в Европейската нощ на музеите, включва разходка из забележителностите на Кюстендил в търсене на отговори от поставени загадки. Разходката започва с посещение на Римските терми и изложбената зала в джамията "Ахмед бей", където участниците получават първия талон от играта, а всеки следващ ще открият след правилно отговаряне на поставения въпрос. Целта е запознаване с историята на града чрез разглеждане на музейните експозиции и събиране на талони, които водят до „ключа“ за участие в томбола с награди.
Играта "Отключи историята на твоя град" за първи път предлага разходката да се осъществи и с помощта на мобилното приложение за аудиогидове izi.TRAVEL. За целта, съвместно с Анатоли Костов, е разработен интерактивен квест по обектите в града под Хисарлъка с въпросите от всички талони. Играта, както и Квестът, стартират в 10:00 часа на 18 май, събота. Съдържанието е достъпно както за малките, така и за възрастните. Необходимо е единствено инсталиране на приложението izi.TRAVEL на мобилните телефони.
Играта завършва с теглене на томбола с награди, осигурени от Община Кюстендил и Регионален исторически музей - Кюстендил. Тя ще бъде изтеглена в 19:00 ч. в двора на музея.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета