Гледаме филма на Георги Тошев "Лив Улман. Къщата на спомените" - blagoevgrad.utre.bg

Гледаме филма на Георги Тошев "Лив Улман. Къщата на спомените"

18 май 2019, 13:22 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Община Благоевград

Прожектира се днес от 16 часа

Филмът на Георги Тошев "Лив Улман. Къщата на спомените" е част от съпътстващата програма на театралния фестивал "Тара-ра-бумбия". Ще се прожектира днес, 18 май, от 16 часа в кино "Синемакс" - Благевград.

Този филм е плод на една специална среща – с иконата на норвежкото кино Лив Улман. Магнетична актриса, муза и спътница в живота на Ингмар Бергман, тя става известна с блестящите си превъплъщения в цяла поредица от филми на шведския гений – „Персона“ (1966), „Часът на вълците“ (1968), „Срамът“ (1968), „Шепот и викове“ (1972), „Сцени от един семеен живот“ (1973), „Есенна соната“ с(1978). Играе и в театъра, а от началото на 90-те години режисира няколко филма, сред които „Trolösa“ (2000) по сценарий на Ингмар Бергман.
За първи път легендарната норвежка актриса отваря малката си ваканционна къща край Осло, за да посрещне снимачен екип, при това български. В прегръдката на природата и спомените Лив намира покой, връща се към вълнуващи роли и срещи, белязали живота й, към всички онези неизбледняващи шедьоври, които са я променили. Това е първото българско филмово заглавие с участието на музата на Бергман.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета