Избрани Новини

Президентът Радев: Автентичният и траен успех изисква висока лична мотивация, отдаденост и дисциплина

Държавният глава поздрави 197 бакалаври от 17 държави и 21 магистри в АУБ

Вярвам, че младите хора от десетки държави, които избраха да завършат Американския университет в Благоевград, ще дадат пример на своето и  следващите поколения за това, че автентичният и траен успех изисква висока лична мотивация, пълна отдаденост и дисциплина. Това заяви президентът Румен Радев на тържествената церемония днес по дипломиране на двадесет и петия випуск на Американския университет в Благоевград.
Държавният глава поздрави 197 бакалаври от 17 държави и 21 магистри по бизнес администрация за ръководни кадри. „Преследвайте  мечтите си и използвайте всяка възможност пред вас за доброто на нашето общо бъдеще“, заяви президентът на абсолвентите и им пожела успех. Румен Радев изрази надежда, че с просветените си знания и силно лидерство младите хора ще допринесат за развитието и благополучието на нашите общества.
Президентът открои и ежедневните усилия на ръководството и преподавателите на университета за качествено образование и перспективни умения, посветени на бъдещето на младите хора, които, по думите му, ще дават резултат години напред.
Преди церемонията държавният глава Румен Радев разговаря със Стивън Съливан - президент на Американския университет в Благоевград. Сред завършващите висшето учебно заведение студенти 57% са от България, а останалите са от Албания, Грузия, Русия, Виетнам и САЩ.
Държавният глава поздрави и проф. Минко Балкански, на когото днес беше присъдено почетно звание „Доктор хонорис кауза“.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)