Избрани Новини

Ифтар събра мюсюлмани и православни християни по повод Рамазан

На една маса ги покани кметът на Белица Радослав Ревански

За пордна година кметът покани приятели и гости на благотворителната вечеря ифтар, която младият градоначалник даде по случай свещения месец Рамазан и доказа единението, което цари в планинското градче. Домакинът изрази своето уважение към религиозния празник на мюсюлманите у нас и към всички свои съграждани.
Ифтарът бе уважен от хора от различни религиозни общности. На една маса, един до друг, седнаха главният мюфтия Мустафа Хаджи и най-уважаваните духовни водачи от Пиринско. Домакинът Радослав Ревански посрещна още районния мюфтия на Пиринско Айдън Мохамед и местния имам Ахмед Горелски, а до тях на масата управникът настани като най-скъпи гости петима свещеници – отец Янко Русев от Разлог, местният отец Николай, отец Голомехов от Якоруда, отец Варин и отец Данаил.
„Няма по-щастлив човек от мен тази вечер. Щастлив съм да събера на ифтар толкова много духовни водачи, толкова много приятели. Тази добра среща е доказателство, че Белица продължава да се развива в правилната посока. Тук от векове хората от различни религиозни общности живеят в мир и взаимно уважение. И аз като кмет съм спокоен за Белица, а като млад човек съм спокоен за бъдещето на България. Когато попът и имамът седнат на една маса да си пият заедно кафето, това е истинска благословия за всички. Ще продължим да поддържаме живи традициите, завещани от нашите предци“, каза кметът Ревански и пожела обществото ни да живее в мир, благоденствие и разбирателство.
Ифтарът в Белица бе уважен и от Мюмюн Бирали - председател на Националния съвет на религиозните общности в България. През последния месец той гостува за втори път в Белица – през април Бирали участва в голяма дискусия, която отново събра в малкото градче представители на различни религиозни общности.
На вечерята присъстваха и представители на всички държавни и общински институции в Белица. Тук бе полицейският началник Атанас Иванов, кметове на населени места, общински съветници, училищни директори и педагози, ръководители на културни институции, бизнесмени.
"Като гражданин и кмет на Община Белица апелирам всички хора по света да вземат пример за разбирателство и толерантност от моята община и никой да не използва етническата и религиозна принадлежност за разделение на обществото. Горд съм, че населението на община Белица е съставено от мюсюлмани и християни, които заедно споделяме празници и делници. Благодаря на всички, които с присъствието си изразиха уважението си към моята скромна особа! Благодаря ви, приятели!"



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)