Избрани Новини

Детски панаир ще радва децата на Благоевград

Гостува с над 40 безплатни ателиета за деца

Над 40 културно-образователни инициативи за деца включва тазгодишното издание на Детския  панаир в Благоевград на 25 и 26 май. Събитието е с вход свободен и се реализира от Фондация Изиарт, благодарение на подкрепата на Община Благоевград.
Работилниците ще се провеждат в двата дни от уикенда между 10.00 и 18.00 ч. на площад „Македония”, както и в РИМ Благоевград (Регионален исторически музей).
Освен традиционните вече работилници по стъклопис, архитектура, пясъчни рисунки, плъсти и грънчарство, тази година в програмата ще бъдат включени и няколко нови – традиционна техника тъкане, както и любопитните ателиета по цианотайп или фотограма и ателие по роботика (които ще се проведат само в неделя). Специално за града е разработена и работилница, в която децата ще могат да направят свой магнит с кон – символът на града. По традиция Громахолд ще запознаят децата с основните видове строителна техника със специално разработено ателие.
Организаторите са приготвили и атрактивна програма за сцената - музикални и театрални спектакли, танци и игри за най-малките. По традиция ще бъде показана и истинска пожарна кола, на която малчуганите ще могат да се качат и да усетят вълнението, като влязат в ролята на истински пожарникари.
Детският панаир стартира преди осем години с подкрепата на Фондация "Америка за България", като до момента са реализирани над 40 събития в над 15 града.
Събитието е първият културен градски фестивал за деца и се е превърнал в едно от най-очакваните събития за детска аудитория. Основната му цел е децата да бъдат въведени в света на изкуството и културата, като се организират творчески ателиета по изкуство както на открито, така и в културни институции (музеи и галерии). Проектът е некомерсиален и позволява на всички желаещи деца да се включат абсолютно безплатно в културно-образователните инициативи.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов