Избрани Новини

Андрей Ковачев в Дупница: Заплати и пенсии не се вдигат с решение на Коминтерна

"Стандартът на живот се вдига с конкурентноспособна икономика, с експорт", заяви д-р Ковачев

 Заплати и пенсии не се вдигат с решение на Коминтерна. Стандартът на живот се вдига с конкурентноспособна икономика, с експорт, с висока добавена стойност на продуктите и услугите, които произвеждаме в България. Това заяви д-р Андрей Ковачев по време на среща с граждани в Дупница.
Ковачев допълни още, че обратно на дезинформацията – че нищо не се произвежда в страната ни – само за последните седмици са открити няколко завода и България става все по-добро място за инвестиции. „В никакъв случай не може и не трябва да си позволим да рискуваме европейското бъдеще на страната ни и да върнем България назад“, посочи вторият в листата на ГЕРБ и СДС.
Пред присъстващите Ковачев сподели, че за него Дупница е едно специално място и пази скъп спомен за нея, защото е служил в казарма в този край.
По време на срещата той подчерта, че благодарение на европейска солидарност над 80 млн. лева са били инвестирани в различни проекти в областта през последните години – улици, площади, училищни съоръжения, тръбопроводи. „България ще продължи да получава европейски средства и през следващия програмен период, чрез общите усилия на евродепутатите от ПП ГЕРБ. Ще концентрираме усилията си да подобрим свързаността на региона, за да се подобрят възможностите за инвестиции и развитието на малкия и среден бизнес в областта. Подкрепете силния отбор, който има уменията, опита и контактите да успее в Европа – отбора на ГЕРБ и СДС. На 26 май с №12 в интегралната бюлетина!“, призова д-р Андрей Ковачев.
Пред дупничани главният секретар на СДС и кандидат за евродепутат Илия Лазаров заяви: „В листата на БСП е проф. Румен Гечев, който може да пише докторантура по това как се фалира държавата. Този човек сега иска да отиде в Европа, която мрази, за да се пенсионира с европейска пенсия. Това му е единствената цел и ние сме длъжни да не допускаме това да се случи – да си го пенсионираме в България, и да пенсионираме и БСП!“
 „Дупница винаги е била син бастион и тя ще си остане, надявам се, дълги години напред такава“, заяви лидерът на местната организация на ГЕРБ Ивайло Константинов. „През следващата седмица ще чуваме за всички нас всичко, което можете и не можете да си представите, защото тези избори на 26 май за нашите опоненти са на живот и смърт. Нашата работа обаче е да бъдем честни, да бъдем почтени, да се доказваме с работата си и да показваме реалните факти“, посочи Константинов.
Над България са надвиснали червени градоносни облаци. Вие много добре знаете какво се случва, когато държавата се успокои и тръгне напред – идват червените и съсипват всичко. Това заяви пред препълнената зала в Дупница Костадин Костадинов, който е член на Националния изпълнителен съвет на СДС. „Сега, когато страната ни е с положителен темп на развитие, когато за последните години в Дупница се наливат милиони, ние рискуваме да допуснем червените да спрат фондовете и да пропилеят всичко“, каза Костадинов.
Кметът на Дупница инж. Методи Чимев призова присъстващите да бъдат разумни на 26 май. „Хората, от които зависи ситуацията в България да продължи към по-добро, сме ние самите“, подчерта Чимев.
Председателят на местния парламент Емил Гущеров посочи, че кандидатите на ГЕРБ правят така, че България да бъде добре приета сред европейските партньори, затова и трябва да бъдат подкрепени с номер 12 в бюлетината.
На срещата в Дупница присъстваха също народният представител Радослава Чеканска, зам.кметовете Крум Милев и Красимир Георгиев, съветници и десетки граждани.




Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)