Живи тропически пеперуди показват в Благоевград - blagoevgrad.utre.bg

Живи тропически пеперуди показват в Благоевград

21 май 2019, 09:21 | blagoevgradutre
 • Снимка:
  Община Благоевград

  Може да се разгледа до 20 юни

 • Снимка:
  Община Благоевград

 • Снимка:
  Община Благоевград

 • Снимка:
  Община Благоевград

 • Снимка:
  Община Благоевград

 • Снимка:
  Община Благоевград

Откриха за първи път в града Пеперудена стая

Заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова постави началото и официално откри за първи път в Благоевград Пеперудена стая. „Искам да благодаря за прекрасната идея. Благоевград се нареди до други 2 града,така че сме в Топ 3 и това ни прави горди,че имаме нещо ново и различно.Благодаря на целия екип на Регионален исторически музей за това, че с много работа отваря вратите към всички“, каза в част от словото си Христина Шопова.
Изложбата се намира в Регионален исторически музей- Благоевград и ще бъде достъпна за жителите и гостите на Благоевград до 20 юни.
В рамките на един месец посетителите на музея ще имат невероятната възможност да се насладят на над 100 вида от най-красивите и атрактивни насекоми на Земята. Експерти създават условия, които в максимална степен пресъздават естествената им среда на живот. Тя включва тропическа растителност, висока влажност и подходяща температура. Тропическите създания идват от различни краища на света.
Благоевград е третият град в страната, в който се реализира такава изложба.
От Регионален исторически музей са подготвили тематични занимания за децата на Благоевград, сред които изработване на магнити под формата на пеперуди, картички, рисунки и други. С изработените артикули децата може да участват в изложбата.
Работното време на Пеперудената стая е:
Понеделник-Неделя:
09:00 - 13:00 часа;
15:00 - 18:00 часа;Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета