Избрани Новини

Кандидатът за евродепутат Андрей Новаков и кметът Камбитов откриха реновирана детска площадка

Съоръженията в детския кът са закупени със средства, дарени от евродепутата

Кандидатът за евродепутат Андрей Новаков и кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов откриха напълно обновена и отговаряща на изискванията за безопасност детска площадка покрай алеята за парк "Бачиново". На церемонията присъстваха десетки деца и техните родители.

"Андрей, благодаря ти за жеста! Благодаря ти, че за тези години не се промени. Не забрави кой си, не забрави откъде си тръгнал, не забрави хората, не забрави града! Искам да те поздравя за всичко, което направи в Европейския парламент. Главен преговарящ от името на ЕП - това е позиция, която не е само твой личен успех. Това е успех за всички нас! Най-важно е какво прави човек, защото има много разказвачи, празни приказки също. Както е казано – „По делата ще ги познаете“. Благодаря, че съдействаш винаги, когато има нужда. Бях попитан дали откриването днес е предизборно. И какво му е предизборното на детската площадка?! Обещахме я есента, сега е готова. Децата зад мен не делят живота преди и след избори. Те искат да имат детска площадка. Ще попитам и друго: Защо Елена Йончева не подари детска площадка. Видяхме офшорните сметки, пари дал Господ, ако беше подарила една детска площадка, с най-голямо удоволствие щях да я открия, сега, преди изборите и да ѝ благодаря. Още веднъж, Андрей, ти благодаря за детската площадка, която направи за децата на Благоевград. Избрахме едно от най-хубавите места, така че да може да се ползва и от децата в квартала, и от тези, които преминават. Със здраве да се ползва!", каза кметът Камбитов.

От своя страна кандидатът за евродепутат Андрей Новаков благодари за подкрепата на кмета. "Благодарен съм, че всички Вие, които сте се събрали тук, се превърнахте в моето голямо семейство. Няма как да забравя старта, шанса, който получих през далечната 2011 година. Винаги ще съм благодарен, ще си спомням! Искам да подчертая, че като във всяко друго семейство аз съм отговорен за приходите, за това как харчим е отговорна съпругата - така че тя има огромна заслуга Благоевград да има такъв прекрасен детски кът. Това, което дадохме ние с нея, кметът го удвои. Направихме го, защото има смисъл в Благоевград да се прави, когато има такъв деен кмет. Това е комплимент към всички усилия, които кметът положи за всички тези 8 години. Той превърна този град от място, където човек идваше да работи или учи, а сега хората се връщат тук. Има разлика - превърна го в дом за много хора“, каза Новаков.

Съоръженията в детския кът са закупени и монтирани със средства, дарени от евродепутата Андрей Новаков. Те са монтирани върху ударопоглъщаща настилка, за осигуряване на максимална безопасност. Детската площадка е подходяща за деца от 3 до 12 години. Стотици хора от региона ще се радват на новият детски кът, който вече е отворен за децата на Благоевград.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)