Избрани Новини

Брезница и Мосомище спечелиха проект

Ще реконструират 2 159 м улици и 4 416,1 кв.м тротоари в двете селища

Кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов подписа договор, с който започва изпълнението на проект "Реконструкция и рехабилитация на част от улична мрежа в селата Брезница и Мосомище от община Гоце Делчев". Проектът е на стойност 1 400 549,98 лева, като финансирането е 100 % безвъзмездно по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020 г.
В рамките на проекта ще бъде извършена реконструкция и рехабилитация на част от уличната мрежа в селата Брезница и Мосомище, в т.ч. улици и тротоари по участъци от следните улици:
в с.Мосомище - ул."Струга", ул."Пирин", ул."Цар Самуил" и ул."Цар Симеон"; в с.Брезница  участъци на ул."Христо Ботев", ул.„Яне Сандански", ул."Дунав", ул."Гео Милев", ул."Лозята", ул."Свобода", ул."Бърда", ул."Теофик Хаджи".

Общо в двете села ще бъде извършена реконструкция и рехабилитация на 2 159 метра улици и 4 416,1 кв.м тротоари.

Чрез реализирането на проекта ще се рехабилитира пътното платно ще се подобрят транспортно-експлоатационните качества на настилката, ще се изградят отводнителни съоръжения, ще се осигури възможност за удобно преминаване на хората по тротоарите, ще се възстанови маркировката с оглед осигуряване условия за безопасност на движението.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)