Избрани Новини

Романът "Бягство" на Снежанка Филчева развълнува читателите

Днес бе представянето му

Тази вечер художничката Снежанка Филчева представи във фоайето на НЧ "Н.Вапцаров 1866" - Благоевград своя първи роман "Бягство". През септември 2017 г. пак там тя представи дебютната си книга "От копче до балтон". Представената книга бе сборник с разкази, която ни срещна с хора и съдби от последните двайсетина години на прехода у нас, когато животът на много хора пое в посока, която дори не са си представяли. Новата й книга отново е на съвременна тематика.

Снежанка Филчева е самоука художничка, която има зад гърба си участия в общи художествени изложби, както и самостоятелни. "Бягство" е втората й издадена книга.

Книгата бе представена от издателя Иван Коджабашев и редактора Красимира Кацарска. Саша Ласина прочете подбрани откъси от романа. Здравка Чимева, председател на Сдружение "Движение Ние-жените", й връчи поздравителен адрес. С песен поздравиха писателката певиците Христина Маркова и Павлина Теова. Тропна се и весело хорце, имаше и коктейл за гостите.

Но преди всичко това авторката разказа за своята работа над романа, за избора на тематиката, за героите в книгата и историята, която разказва.

Всъщност историята е истинска, реална, не е измислена. Автентична, и автентично разказана от авторката, която искрено съпреживява перипетиите на своята главна героиня, обича я и й съчувства. Затова навсякъде от страниците на романа лъха искреност, съпричастност и тъга към участта на тази изстрадала грешките си жена. Но звучи и оптимизъм, защото - както каза Снежанка Филчева - след всяко зло иде добро. А добротата винаги побеждава.

Оптимизъм, вяра и надежда в доброто - това е Снежанка Филчева. И това присъства в книгите й. Писани на един дъх, и двете й книги се четат точно така - на един дъх. Започнете ли ги - не може да ги оставите. Но си струва. Приятно четене!



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов