Избрани Новини

С богата програма Благоевград отбелязва 24-ти май

Честванията започнат с празнично шествие

Богата празнична програма е подготвила Община Благоевград по повод 24-ти май - Ден на българската просвета, култура и славянска писменост, и празник на Благоевград.
В деня на българската просвета, култура и славянската писменост честванията започват в 10.45 часа с празнично шествие на училищата на Община Благоевград. Това е първият лъч от два, който ще тръгне от Съдебна палата през пешеходната улица "Тодор Александров" до пл. "Македония". Там ще пристигне и вторият лъч, който ще тръгне от НХГ "Св.св. Кирил и Методий", където в 11.00 часа ще се състои ритуал по полагане на венци и цветя пред паметника на солунските братя.
Програмата ще продължи с концерт на Камерна опера- Благоевград и Музикално училище "Престо", които ще се качат на сцената в 11.30 часа на пл. "Македония".
Кулминацията в празничния ден ще бъде концертът на любимите изпълнители на България- Мария Илиева и Любо Киров. Те ще изпълнят своите хитове и ще радват меломаните с много музика и емоции. Концертът започва в 20.00 часа на площад "Македония".



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов