Избрани Новини

Депутатите Калфин и Чеканска присъстваха на откриването на лекоатлетическа писта в Кюстендил

Реновираната писта за бягане откриха кметът Паунов и министърът на младежта и спорта Красен Кралев

Депутатите от ГЕРБ Кирил Калфин и Радослава Чеканска присъстваха на церемонията по откриване на реновираната лекоатлетическа писта на стадион „Осогово“ в Кюстендил. Освещаване на обновения терен и помещение в градския стадион извърши архиерейският наместник отец Генади Генадиев.

Реновираната закрита писта за бягане откриха кметът на общината Петър Паунов и министърът на младежта и спорта Красен Кралев. Ремонтните дейности на обекта са на стойност около 380 000 лв., а средствата са осигурени от Министерство на младежта и спорта.

Гости на събитието бяха също областният координатор Виктор Янев, председателят на Общинския съвет в Кюстендил Михаела Крумова, десетки състезатели и треньори.

“Искрена благодарност към всички вас треньори, състезатели, педагози и всички, които през дългите години не се уплашиха, нито от пек, нито от студ, а оставиха сърцето на спорта в Кюстендил и бяха това пламъче, което топлеше всички не само в тази зала, а и във всички останали. Искрена благодарност и към нашия гост! В негово лице Министерството на спорта дочака точно мъжа, който трябва да бъде и приятели, и партньор, и мениджър в областта на спорта”, каза по време на церемонията кметът Петър Паунов.

“Не бяхме правили сериозна инвестиция в спортната инфраструктура в Кюстендил и когато дойдох да изберем обект, от който децата ще имат голяма нужда, се спряхме на тази зала. Спомням си в какво състояние беше и знам колко голяма нужда имате от нея. Ще бъда много щастлив да ви гледам да прославяте по състезания родния Кюстендил. Дай Боже, някои от вас да бъдат в националния отбор и да прославят и България. Имате примери като Цвети Кирилова – прекрасна състезателка, прославяла България по света.  Ние с кмета – един от най-добрите български кметове, който не случайно толкова пъти в Кюстендил го избирате за свой лидер и управник, ще продължим разговорите за това какви други спортни обекти ще можем да направим за децата тук”, каза по време на откриването министър Кралев.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов