Избрани Новини

Обновяват четири площада в Община Белица

Днес направиха първата копка

На 24 май, в Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, заедно с кмета на Община Белица Радослав Ревански, направиха първите копки в изпълнение на големия проект за общината „Обновяване на площади в четири населени места“.

В Белица проектът обхваща построяването на пеещи фонтани със светлинни и водни ефекти на фона на песни, свързани с Белица, осветление, озеленяване и места за отдих. Разноцветни 3D запомнящи се светлинни ефекти ще украсяват публичните сгради в центъра на града. Привлекателна инфраструктура и социално-икономическа среда за живот, труд и бизнес в общината ще придаде на центъра на малкото градче европейски вид.

Проектът обхваща четири населени места в общината - Горно Краище, Дагоново, Бабяк и Белица. Площадните пространства ще бъдат обновени и аранжирани, за да се чувстват хората горди и щастливи от направените придобивки.
Молитви и благопожелания за здраве, мир, разбирателство и успешно реализиране на стартиралите проекти в община Белица произнесоха местният свещеник Николай Попов и местният имам Ахмед Горелски. След поставянето на първата копка бе направено жертвоприношение - курбан на домашно животно лично от кмета Радослав Ревански, който ще бъде даден за приготвяне на храна за социално слабите слоеве от населението.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов