Избрани Новини

Ученици и родители се запознават с образователния пазар в Благоевград

"Училищна панорама" отново среща учебни заведения с ученици

Благоевград събира на едно място учебни заведения, школи и неправителствени организации в "Училищна панорама". Началото ще бъде поставено в 11:00 часа днес на площад "Македония", където ще бъдат презентирани всички училища, езикови школи, занимални и неправителствени организации.

Участие в тазгодишната панорама ще вземат Центърът за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград, Природо-математическа гимназия "Акад.Сергей П. Корольов", Националната хуманитарна гимназия "Св.св. Кирил и Методий", Благоевградската професионална гимназия "Ичко Бойчев", Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия "Васил Левски", Средното училище с изучаване на чужди езици "Св.Климент Охридски", II ОУ "Димитър Благоев", V СУ "Георги Измирлиев", VII СУ "Кузман Шапкарев", XI СУ "Христо Ботев", Занималня "Еврика", Езиков център "LinguaMundi", Integral – образователни програми, Американският университет в България и Alternativi International. За първа година в събитието се включва и представител от неправителствения сектор с цел промотиране на доброволчеството сред младите хора на Благоевград.

Инициативата се организира съвместно от община Благоевград и Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград. Основната цел е децата и учениците да се запознаят с възможностите, които се предлагат на образователния пазар, за да могат информирано и мотивирано да направят своя избор.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)