Избрани Новини

Черешова купа "Кюстендилска пролет’2019” събра 130 състезатели

Проведе се националното състезание по спортно ориентиране

В Кюстендил се преведе националното състезание по спортно ориентиране за  Черешова купа „Кюстендилска пролет’2019”. Повече от 130 състезатели от 22 клуба от страната пробягаха различни по дължина маршрути ( 0т 0.5 км до 6.0 км) по горския терен в района на местността „Джамайка” („Дъбие”) край с.Богослов.
При отлична организация, добре подготвени трасета и прекрасни атмосферни условия призьорите получиха специални призове и награди, подготвени от домакините от Спортен клуб по ориентиране „Руен-92” към ТД „Осогово“ - Кюстендил. Имаше много изненади, включително и традиционните черешови подаръци по случай 25-годишния юбилей на състезанието. Оригинални сувенири получиха и „виновниците” за провеждането на купата през четвъртвековния период: семействата Бургови, Йосифови, Димитрови, Митови и много други приятели на ориентирането.
Специален гост на надпреварата беше и председателят на Българската федерация по ориентиране проф. д-р Атанас Георгиев, който награди призьорите:
Мъже Елит - 1. П.Доганов (НСА Сивен, СФ), 2. Боян Софин (НСА Сивен, СФ),3. Цв.Тодоров (Бегун, Вн).
Жени Елит – 1. С.Шандуркова (Узана, Гб), 2. В.Илиева (Сърнена гора, Ст.З), 3. В.Димитрова (Рила, Сф)
Комплексен победител стана отборът на Валди (София), следван от състезателите на СКО ”Руен-92”92 (Кюстендил) и НСА-Сивен (София).
Отлично се представиха ориентировачите от СКО”Руен-92” (Кюстендил):
М-10 - Н. Бургов (1), Св. Стоянов (4), М. Кирилов (5)
М-14 – М. Христов (2), М-45 -  Е. Емилов (6)
Ж- 10 – С. Стоянова (4), И. Йорданова (5)
Ж-12 – Н. Емолова (2), К. Спасова (3), А. Димитрова (4), Д. Димитрова (5), В. Георгиева (6).
Ж-14 – И. Джонева (2), Л. Георгиева (3), А. Митова (4), Ж-35 – Ж. Емилова (3)
Много добре се представиха и  Б.Радославов и Пл.Илиев (М-12), Д.Йорданова, Е.Йосифова, Кр. Кирилова (Ж-10), Й.Иванова (Ж-12).
И като всеки Събор на черешовата купа „Кюстендилска купа”, имаше подобаващи атракции: народни танци, скара и много весели и доволни хора, които се зарекоха, че и следващата година ще участват, подобрявайки постиженията си.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов