Избрани Новини

Детският фолклорен фестивал "Веселяче" ще радва хората на Кресна отново

Идват балкански приятели от Румъния, Гърция, Босна и Северна Македония

И тази година ще спазят традицията и за дванадесети път на 1 и 2 юни в Кресна ще се проведе очакваният с много вълнение от децата в цялата страна Детски фолклорен фестивал "Веселяче". За пореден път градът ще се превърне в истинска балканска столица на автентичния фолклор и детското певческо, танцувално и музикално изкуство.

В рамките на конкурсната програма във "Веселяче" ще вземат участие детски и юношески групи и индивидуални изпълнители от всички краища на България, а най-чакани ще бъдат изпълненията на балканските им приятели от Румъния, Гърция, Босна и Северна Македония.

Верни на традицията, организаторите са се постарали и тази година председател на журито отново да бъде голяма българска звезда, чийто творчески път и певческа кариера могат да служат за пример на младите участници в конкурса и ще ги вдъхновяват за нови творчески начинания.

След Етиен Леви, Орлин Горанов и Роси Кирилова, организаторите на Детски фолклорен фестивал "Веселяче" Община "Кресна" и Народно читалище "Култура 1932 г." с удовлетворение и гордост заявяват, че председател на тазгодишното жури на фестивала ще бъде славеят на българската шлагерна песен, неповторимата Маргарита Хранова.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов