Банско работи за своето зелено бъдеще - blagoevgrad.utre.bg

Банско работи за своето зелено бъдеще

03 юни 2019, 17:34 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Община Банско

През миналата година са събрали около 10 тона зелен отпадък

Кметът на Банско Георги Икономов съобщи, че през миналата година са събрали около 10 тона зелен отпадък. По думите му всяко разделно събиране – било на зелен отпадък, пластмаса, стъкло или хартия, би намалил този отпадък, като респективно намалява и неговата такса за депониране. Оттам насетне остават повече пари, които да се използват за чистотата на града и залесяване, обясни той.И още за плановете и намеренията за зеленото бъдеще на Банско:
"Община Банско да се превърне в лидер в рециклирането и компостирането на отпадъци - знам, че звучи амбициозно, но вярвам, че е възможно.
Ще се опитаме да го постигнем чрез интегрирана комуникационна кампания (която можете да проследите на страницата неРАЗДЕЛНО Банско) и годишна програма с активности.
По време на общественото обсъждане, проведено днес с потенциалните партньори - представители на туристическия сектор, директори на училища, медии, бяха дискутирани инициативите и целите.
Тепърва ще ви разказваме за тях с призив да се включвате активно.
Важно е да се знае, че малка община като нашата плаща 1 милион лева годишно за еко такси за депониране на отпадъци и намаляването им само с 10% ще освободи 100 000 лв. обществени средства за вложения в озеленяване и облагородяване на средата.
Вярвам, че като действаме #неРазделно, ще направим Банско пример за отговорно отношение към природата и бъдещето", добави кметът.Коментари (3)

Потребител
Кака
Ех кмете кмете хубава къща си направи ама нитп тротоари нито улици нито пътища са като курортен град а повече мяза на изоставено село иди Австрия и вож курортен град със пътища и тротоари и всеки може да мине и майки с колички и инавалиди а тука препяствия да е як гърбът на майките
05 юни, 19:25 ч.
Потребител
Коце Дунин
И от зелени отпадъци,че диплим зелени пачки!
04 юни, 08:07 ч.
Потребител
Лала
Те за това отрязаха дърветата преди център иначе зелено Банско ,
03 юни, 21:06 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета